În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
350 ml apă caldă
1 linguriță oțet 7°-9°
700 g făină
1 linguriță sare
80 ml Unisol ulei de primă presă
Se ia un bol încăpător și se pun 350 ml de apă caldă.
Se adaugă 1 lingură de Unisol, ulei de primă presă, 1 linguriță de oțet și 1 linguriță de sare și se amestecă ușor cu o spatulă. În timp ce se amestecă, se adaugă treptat făina.
Se frământă compoziția cu mâinile, până se obține un aluat moale și lipicios.
Aluatul obținut se acoperă cu un ștergar și se lasă timp de 10 minute.
Se împarte aluatul în 6 bucăți egale în formă de bilă.
Cu ajutorul unui sucitor se ia fiecare bilă și se întinde sub formă de foaie.
Fiecare foaie de aluat se stropește generos pe ambele părți cu ulei Unisol apoi se așează pe o farfurie una peste alta și se acoperă cu folie de plastic. Se lasă timp de 5-8 minute.
Se ia fiecare foaie, se pune pe blatul de lucru și se întinde foarte bine, până când foaia devine foarte subțire. Se taie marginile groase.
Se pune umplutura dorită și se rulează, obținându-se un rulou, căruia i se dă forma de melc.
Se ia o tavă, se tapetează cu hârtie de copt, apoi se pun rulourile în tavă și se ung pe deasupra cu Unisol ulei de primă presă cu ajutorul unei pensule.
Se bagă tava la cuptorul încins la 180 de grade și se lasă timp de 25-30 de minute până se rumenesc. După ce am scos plăcintele din cuptor, le stropim ușor cu apă și le acoperim cu un prosop pentru a se înmuia.
Se pot servi calde sau reci.
Poftă bună!