În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Aripioare de pui la cuptor

1,2 kg aripioare de pui

1 linguriță de sare

1 linguriță paprika dulce

½ linguriță de praf de ghimbir

½ linguriță de fulgi de ardei chilli

¼ linguriță de nucșoară

½ linguriță piper negru măcinat

2 linguri de miere de albine

1 linguriță muștar de Dijon

2 linguri de oțet balsamic

1 cățel mare de usturoi

Unisol, ulei cu ierburi aromatice ardei iute, busuioc și roșii

Mod de preparare

Se curăță bine aripile de pui, se pun într-un castron, se stropesc cu 1 lingură de Unisol, ulei cu ierburi aromatice ardei iute, busuioc și roșii și se amestecă bine.
Separat, într-un bol se amestecă toate condimentele (paprika, piper, sare, praf ghimbir, fulgi chilli, nucșoră), apoi se presară peste aripioarele din castron pentru a le acoperi uniform. Se acoperă castronul și se lasă pentru 30 de minute la temperatura bucătăriei.
Se încinge cuptorul la 200 de grade.
Se ia o crăticioară și se pun împreună mierea de albine, oțetul și 1 lingură de Unisol, ulei cu ierburi aromatice ardei iute, busuioc și roșii. Se adaugă muștarul și usturoiul răzuit fin. Se pune la foc mic-mediu pentru cca 5 minute amestecand usor. Se ia de pe foc și se lasă deoparte.
Se ia o tavă, se tapetează cu hârtie de copt și se așează aripioarele de pui. Se baga la cuptorul preîncins la 200 de grade. După 20 de minute, se întorc aripioarele și se mai lasă încă 25 de minute.
Se ia o altă tavă, se tapetează cu hârtie de copt, iar peste ea se așează un grătar (una dintre grilele cuptorul). Se așează aripioarele deja gătite pe grătar având grijă să nu intre în contact cu tava. Se ia o pensulă și se distribuie glazura din crăticioară, întorcându-se aripioarele pe ambele părți.
Se introduce tava cu grătar la cuptor și se lasă 10-15 minute, până se caramelizează glazura și aripioarele devin crocante.
Poftă bună!