În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
1 kg oase de porc cu carne
3 morcovi
2-3 rădăcini de pătrunjel
1 rădăcină de păstârnac
1 felie de țelină
1 ceapă mare
2 ardei roșii
3-4 cartofi
100 g conopidă
100 g păstăi de fasole
100 g boabe mazăre verde
500 ml suc de roșii
1 crenguță cimbru
1 pahar de borș
Sare/Piper
Unisol, ulei de primă presă
Se ia o oală potrivită (circa 6 litri) și se pune carnea la fiert în apă rece, cu 2 lingurițe de sare. Dacă bucata de carne este prea mare, se taie în bucățele mai mici. Se lasă la fiert circa 45 de minute, timp în care se îndepărtează constant spuma formată deasupra și se mai completează cu apă, dacă este nevoie.
Cât timp carnea fierbe, se spală și se decojesc rădăcinoasele și se taie cubulețe. La fel și ardeii, ceapa și morcovii. Cartofii se taie în cubulețe un pic mai mari.
Se ia o tigaie, se pune 1 lingură de Unisol, ulei de primă presă la încins și pun la călit doar cubulețele de morcov pentru circa 5 minute. Se amestecă și nu se lasă să se rumenească, ci doar să se înmoaie.
În momentul în care carnea este bine fiartă, se adaugă în oală morcovul călit, apoi cubulețele de pătrunjel, țelină și păstârnac. De asemenea, se pune în oală, la fiert și ceapa și crenguța de cimbru și se lasă circa 20 de minute.
După 20 de minute, se adaugă în oală și cartofii și ardeii.
Se scot bucățile de carne din oală, se lasă la răcit, se desprind bucățile de carne de pe oase și se taie în bucăți mai mici, iar oasele se îndepărtează.
Se pun înapoi în oală bucățile de carne și se mai lasă la fiert împreună cu legumele.
Cu 10 minute înainte să se ia focul, se adaugă și legumele rămase: păstăile de fasole, conopida și mazărea. Tot acum se pun și sucul de roșii și borșul. Se adaugă sare și piper după gust.
Se servește fierbinte, cu pătrunjel proaspăt presărat pe deasupra și/sau smântână.
Poftă bună!