În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
4 linguri ulei Unisol Herbs roșii, usturoi și busuioc
1-2 sfecle roșii medii
1/2 litru bors de tărâțe sau zeama de la 2 lămâi
4-5 cartofi medii
1 morcov
1 rădăcină pătrunjel sau țelină
1 ceapă medie
1 legătură de pătrunjel
sare
smântână, ceapă, ardei iute, după gust - opțional
Se călește ceapa împreună cu uleiul Unisol Herbs cu roșii, usturoi și busuioc. Se curăță sfecla de coajă și se dă pe răzătoare sau se taie în cuburi mici. Se pun la fiert în 2 litri de apă cartofii tăiați cuburi, restul de legume tăiate cuburi, ceapă călită și se adaugă puțină sare, după gust.
După 15 -20 minute de când au dat în fiert, se adaugă cubulețele de sfeclă roșie și se mai lasă pe foc, la fiert, încă 15 min. La final, se adaugă borșul sau zeama de la 2 lămâi.
Se poate servi cu puțină smântână și pătrunjel sau rece cu mămăligă.