În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
1 kg cartofi
2 cepe
300 gr afumătură
1 legătură pătrunjel
1 lingură boia
sare
piper
Ulei Unisol cu ierburi aromatice cu roșii, usturoi și busuioc
Se taie cartofii în bucăți egale pentru a se găti uniform și se pun la fiert în apă rece cu sare. Nu se fierb foarte tare (pe trei sferturi), pentru a nu se zdrobi când vor fi amestecați cu celelalte ingrediente.
Se călește afumătura in 2-3 linguri de Unisol ulei cu ierburi aromatice cu roșii, usturoi și busuioc (3-4 min), apoi se adaugă peste, ceapă. Se amestecă bine și se codimentează cu sare, piper și boia dulce, apoi se lasă până când feliile de ceapă se înmoiae (5 min).
Se scurg cartofii, apoi se adaugă în tigaia încinsă, unde am călit afumătura și ceapa și se amestecă ușor cât să nu zdrobim cartofii.
Se mai lasă la foc încă 5 min, apoi se adaugă pătrunjelul și se amestecă din nou.
Se servește ca fel principal ori garnitură.
Poftă bună!