În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
4 ouă
250 g dovleac plăcintar
500 g făină
200 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 plic praf de copt
1 vârf de cuțit nucșoară rasă
½ linguriță scorțișoară măcinată
1 praf de cuișoare măcinate
250 g nuci
150 g stafide moi
Unisol, ulei de primă presă
Se dă dovleacul pe răzătoare, se adaugă 3 linguri de zahăr, puțină scorțișoară și 120 ml de apă, apoi se pune totul la fiert. Se lasă la fiert până se evaporă apa și se înmoaie dovleacul, apoi se pasează și se lasă la răcit.
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Se ia un vas, se pune piureul de dovleac împreună cu gălbenușurile și mirodeniile (scorțișoară, nucșoară, cuișoare) și se mixează. Se adaugă 100 ml de Unisol, ulei de primă presă și se omogenizează, apoi adăugăm făina și plicul de praf de copt.
Într-un vas separat, se mixează albușurile împreună cu 200 g de zahăr.
Se iau 2 linguri din spuma obținută din albușuri și se adaugă în compoziție, apoi se amestecă. Treptat se încorporează și restul compoziției, amestecându-se de jos în sus, astfel încât compoziția să rămână aerată.
La final, se adaugă nucile și stafidele și se amestecă ușor, până se omogenizează compoziția.
Se ia o formă mare, se toarnă aluatul, apoi se bagă la copt la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru circa 60 de minute (sau până trece testul scobitorii).
Se scoate pe un șervet și se lasă să se răcească.
Se pudrează pe deasupra cu zahăr vanilat și se taie felii.
Poftă bună!