În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
10 linguri ulei Unisol de primă presă
500 g făină
300 g zahăr
2 linguri praf de copt
1 linguriță bicarbonat
1 fiolă esență de rom
1 1/2 cană apă
1 cană nuci mărunțite
zahăr pudră pentru ornat
Se pun într-un bol zahărul, uleiul, apa, praful de sare şi esenţa de rom. Se mixează bine toate ingredientele şi apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul.
Se amestecă bine făina, astfel încât să nu rămână cocoloaşe, apoi se adaugă nucile mărunţite. Se unge forma de chec cu ulei şi se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia.
Se dă la cuptor, iar când este gata se scoate, se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.
Timp de preparare 45 min.
Dificultate ușoară