În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
Pentru chifteluțe:
½ Kg amestec carne tocată
½ ceapă roșie mică
1 cățel usturoi
2 linguri pesmet
1 felie pâine înmuiată în apă și stoarsă
2 ouă
sare
piper
Pentru sos de ciuperci:
Ulei Unisol de primă presă cu Ierburi aromatice – rozmarin, oregano și busuioc
5-6 bucăți ciuperci Champignon
1 cățel usturoi
½ ceapă mică
200 ml smântână dulce
½ linguriță boia
sare
piper
Pentru piure de cartofi:
½ kg cartofi
1 lingură unt
2 linguri smântână dulce
sare
Într-un vas amestecăm toate ingredientele pentru chifteluțe, până se obține o compoziție omogenă, foarte bine legată. Compoziția se acoperă și se lasă la frigider pentru 30 de minute, timp în care carnea va împrumuta din aroma mirodeniilor.
Cu mâinile in permanență umede, se montează chifteluțele și se prăjesc în ulei, apoi se lasă la scurs pe un șervet.
Ciupercile se toacă mărunt. Împreună cu ceapă și usturoiul se prăjesc în ulei Unisol cu ierburi aromatice rozmarin, oregano si busuioc, se adaugă smântână dulce, se condimentează cu restul ingredientelor.
Se fierb cartofii, apoi se pasează, se adaugă smântână și untul.
Se așază în farfurie întâi piureul, apoi peste ele se toarnă sosul de ciuperci, iar chifteluțele se adaugă fie peste sosul de ciuperci, fie într-un bol separat.