În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
Ulei Unisol de primă presă
1 conopidă de mărime medie
3 ouă
1 ceapă medie
1 cățel usturoi
300 gr pesmet
Sare, piper
1/2 linguriță curcumă pentru culoare
Conopida se curăță și se fierbe în apă cu sare timp de 10 minute. După fierbere, se strecoară și se stoarce excesul de apă. Se pasează cu furculița. Se călește ușor ceapa tocată mărunt și se adaugă peste conopidă. Se pun apoi și usturoiul pisat, ouăle, 200 grame pesmet.
Se condimentează după gust și se adaugă curcuma pentru culoare. Compoziția se amestecă până devine omogenă și se formează chifteluțele care se dau apoi prin pesmetul rămas. Se prăjesc în ulei Unisol de primă presă până devin aurii.
Se servesc calde sau reci alături de sosurile preferate. Poftă bună!