În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
8 ciocănele de pui
2 ouă medii
60 ml lapte
70 g pesmet fin
70 g parmezan ras
15 g mălai fin
½ linguriță boia dulce/picant
Sare/piper
Unisol cu ierburi aromatice, rozmarin, oregano, busuioc
Se spală foarte bine ciocănelele, apoi se tamponează cu șervețele de hârtie.
Se ia un bol adânc și se amestecă bine cu furculița ouăle și laptele, până când se omogenizează.
Se ia o farfurie puțin adâncă și se pun împreună pesmetul, mălaiul, boia, parmezanul, sarea și piperul și se amestecă.
Se ia fiecare ciocănel în parte și se trece mai întâi prin amestecul de ou cu lapte, apoi prin cel de pesmet cu mălai, având grijă să nu rămână porțiuni neacoperite.
Se ia o tavă și se tapetează cu hârtie de copt, apoi se așază ciocănelele. Fiecare ciocănel se stropește bine cu ulei Unisol cu ierburi aromatice, rozmarin, oregano și busuioc.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se lasă la copt timp de 45 de minute, până când se rumenesc bine, iar lichidul care iese din bucățile de carne este transparent.
Se pot servi cu cartofi la cuptor.
Poftă bună!