În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
3-4 kg de burtă de vită/vițel
1 os de vită (600-800 gr)
1 linguriță boabe de piper
4 foi de dafin
2 morcovi medii
1 căpățână de usturoi
8 gălbenușuri
1 ceapă
1 țelină
500 gr smântână
sare/piper/oțet
Unisol, ulei de primă presă
Se taie burta în bucăți mărișoare (ca palma) și se pune la fiert împreună cu osul de vită, piper, dafin, ceapa, țelina și lingura de sare. Se lasă aproximativ 2 ore și se verifică să aibă suficient lichid.
Se taie bucățile de burtă (după ce au fiert) în bucăți lungi (8-10 cm lungime/1 cm lățime).
Se strecoară zeama în care a fiert, se aduce din nou la fierbere și se adaugă bucățile de burtă.
Se pune 1 lingură de Unisol, ulei de primă presă într-o tigaie și se călește morcovul bine ras, apoi se adaugă în ciorbă.
Se prepară un mujdei din cățeii de usturoi cu câteva linguri de apă foarte rece și se adaugă în ciorbă. Se potrivește cu sare și piper, după gust.
Într-un castron, se bat gălbenușurile de ou împreună cu smântâna. Se adaugă în castron, pe rând, până se umple, câte un polonic de zeamă de ciorbă, apoi se toarnă înapoi în oala de ciorbă, amestecând rapid. Se mai lasă la fiert încă 15 minute, amestecând ușor.
Se drege cu smântână și oțet. Se servește cu ardei iute.
Poftă bună!