În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
3 cartofi mari
3 cepe galbene
1 ceapă roșie
2 morcovi
1 rădăcină țelină
1 ardei roșu
50 ml Unisol, ulei de primă presă
3 l de apă
1 gălbenuș de ou
3 linguri smântână
3 linguri oțet
tarhon uscat și mărunțit
pătrunjel verde
sare după gust
Se spală legumele bine, se curăță și se toacă cubulețe. În oala de ciorbă, se pune uleiul Unisol la încins și se adaugă în același timp ceapa, morcovul și țelina. Se presară și puțină sare și se adaugă o ceșcuță de apă fierbinte. Se acoperă oala și se lasă legumele la înăbușit. Când s-au înmuiat bine, se adaugă cartofii și ardeiul și se completează cu apă fiartă. Se acoperă din nou oala și se lasă până când cartofii se pătrund ușor (se încearcă cu furculița), apoi se presară tarhonul. Într-un bol, se amestecă gălbenușul cu smântâna și se adaugă în bol câteva linguri de supă fierbinte, se omogenizează bine și se toarnă în oală. Se amestecă continuu pentru a se dilua uniform. Se mai lasă oala pe foc încă 5 minute, se adaugă sare după gust și pătrunjel tocat. Se servește cu ardei iute sau ceapă roșie.
Poftă bună!