În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
3 cartofi mari
3 cepe galbene
1 ceapă roșie
2 morcovi
1 rădăcină țelină
1 ardei roșu
3 l de apă
1 gălbenuș
3 linguri smântână
3 linguri oțet
Tarhon uscat și mărunțit
Pătrunjel
Sare, după gust
Unisol, ulei de primă presă
Se curăță legumele, se spală bine și se taie cubulețe.
Se ia o oală încăpătoare, se pune Unisol, ulei de primă presă la încins, apoi se adaugă cubulețele de ceapă, morcov și țelină. Se pune puțină sare și o ceșcuță de apă fierbinte.
Se acoperă vasul și se lasă legumele la înăbușit.
După ce s-au înmuiat bine (se gustă pentru testare), se adaugă cartofii și ardeiul și se completează cu apă fiartă.
Se acoperă din nou vasul și se lasă până când cartofii se pătrund ușor cu furculița, apoi se presară tarhonul.
Se ia un bol și se amestecă gălbenușul cu smântâna și se diluează cu oțet, apoi se adaugă câteva linguri de supă fierbinte din oală, și se amestecă pentru omogenizare. Se toarnă totul în oala de ciorbă, amestecându-se constant ca să se dilueze uniform.
Se mai lasă pe foc aproximativ 5 minute, se potrivește cu sare, apoi se stinge focul.
Se adaugă pătrunjelul tocat.
Se servește fierbinte cu ardei iute sau ceapă roșie.
Poftă bună!