În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Ciorbă de dovlecei zucchini cu corcodușe

2 bucăți dovlecei zucchini

3-4 fire ceapă verde

1 morcov

1 rădăcină pătrunjel

1 țelină mică

1 ardei gras colorat

2 linguri orez

2-3 roșii

2-3 l supă carne

1 legătură mărar verde

250 g corcodușe

Sare/Piper

Unisol, ulei de primă presă

Mod de preparare

Se curăță toate legumele, se spală bine și se taie cubulețe.
Se curăță ceapa verde și se taie rondele cu tot cu frunze.
Se ia o oală, se pun 2-3 linguri de Unisol, ulei de primă presă, se lasă la încins și se călește morcovul, până lasă o culoare portocalie.
Se adaugă restul legumelor (mai puțin dovleceii zucchini) și se călesc împreună câteva minute, amestecându-se constant.
Se toarnă supa de carne în oală și se lasă să dea în fiert.
Dacă este nevoie, se mai adaugă puțină apă și se lasă până se fierb toate legumele.
Se spală corcodușele și se pun la fiert separat. Se lasă să fiarbă la foc mic pentru 15 minute, apoi se lasă la răcit., strecurându-le de apă.
În oala de legume, se adaugă mărarul verde și orezul spălat în prealabil.
Se adaugă și cubulețele de dovlecei zucchini și se lasă la fiert încă 5 minute.
Se iau corcodușele răcite, li se scot sâmburii, se trec prin sită și se pun într-un bol. Se toarnă un polonic de ciorbă peste ele și se amestecă pentru a se omogeniza. Compoziția astfel obținută se răstoarnă în oala de ciorbă.
Se mai lasă la fiert 2-3 minute. Se potrivește cu sare și piper după gust.
Se presară pe deasupra frunze de mărar tocate mărunt.
Se poate servi rece sau caldă.
Poftă bună!