În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
1 kg dovlecei
2 morcovi
1 păstârnac
4 ardei roșii
2 cepe mari
1 legătură leuștean
Borș după gust
4 l apă
Sare
Unisol, ulei de primă presă
Se pregătesc legumele: se curăță morcovii și păstârnacul și se taie rondele. Se taie ceapa cubulețe și ardeiul în julienne, iar dovelceii în bucățele mai mari.
Se pune Unisol, ulei de primă presă într-o oală și se încinge bine, apoi se adaugă legumele pregătite (mai puțin dovleceii), se adaugă sare și se călesc până devin moi și își schimbă culoarea.
Se adaugă cei 4 l de apă și se dă în fiert, apoi se pun și dovleceii și se lasă la fiert până se pătrund dovleceii. Se adaugă borșul și se lasă să dea în clocot.
Se pune leușteanul tocat și se servește.
Poftă bună!