În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
2 legături mari de lobodă
1 ceapă mare
2 morcovi
1 felie mare de țelină
1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac
1 ardei gras
2 cartofi roșii
1 legătură de ștevie
200 ml de roșii la borcan
200 ml borș
1 mână de fidea
Sare
Leuștean proaspăt
Unisol, ulei de primă presă
Se toacă mărunt toate rădăcinoasele: morcovii, țelina, ceapa, păstârnacul și ardeiul gras. Se ia o oală, se pune Unisol, ulei de primă presă la încins, apoi se călesc legumele tocate.
Peste legumele călite, se adaugă 3 litri de apă.
Se curăță cartofii, se taie cubulețe și se pun și ei în apă. Se adaugă sare, apoi se lasă totul pe foc, la fiert, până se înmoaie cartofii.
Se spală bine loboda și ștevia, se taie în fâșii și se adaugă în oală. La fel și roșiile la borcan, fideaua și borșul (se încălzește în prealabil).
Se lasă să se dea în clocot și se ia focul.
Se presară leuștean proaspăt peste.
Se servește caldă sau rece.
Poftă bună!