În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
400g pulpă de roșii
3 cuburi de tăiței
2 cepe
2 morcovi
1 țelină
1 ardei gras
1 păstârnac mic
1 legătură de pătrunjel
Cimbru proaspăt
Sare/Piper
Unisol, ulei de primă presă
Se curăță legumele și albitura, se spală bine și se taie cubulețe.
Se ia o oală încăpătoare și se pun 4-5 linguri de Unisol, ulei de primă presă, apoi se adaugă cubulețele de ceapă, morcov, ardei, țelină și păstârnac. Se amestecă bine și se condimentează cu sare și piper. Se lasă la călit cam 10 minute, până se înmoaie, dar fără a se prăji.
Se adaugă roșiile și cimbrul, apoi se completează cu apă și se lasă la fiert pentru aproximativ 15 minute.
Se verifică dacă legumele sunt bine fierte, apoi se pun cuburile de tăiței, sfărâmate ușor în mână.
Când s-au fiert și tăițeii, se presară pătrunjelul tocat.
Se poate servi cu smântână și ardei iute.
Poftă bună!