În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
2-3 căpățâni mari de salată
8-10 fire de ceapă verde
5 fire de usturoi
1 linguriță de paprika
3 cartofi medii
3-5 linguri de ulei Unisol
250 g smântână grasă sau 500 ml de iaurt gras
2 ouă
1 legătură mărar
Lămâie sau borș pentru acrit (după preferințe)
sare și piper
la alegere: 50 g de slănină afumată, oțet sau zeamă de lămâie pentru acrit
Se spală salata, usturoiul și ceapa foarte bine, apoi se toacă frunzele de salată, împreună cu ceapa verde și usturoilul și se pun într-o tigaie, la călit împreună cu Unisol ulei de primă presă. Separat, într-o oală se adaugă aproximativ 2 de litri de apă, se adaugă sare și se pune oala pe foc. Se dă apa în fiert, se adaugă cartofii tăiați în 4 bucăți și după ce cartofii aproape că s-au fiert se adaugă salată și ceapă călită.
În caz că se dorește, se prăjește slănina afumată într-o tigaie și se adaugă in pasul urmator.
Ulterior, dacă preferați un gust acrișor pentru acest preparat, se adaugă borșul, sau lămâia pentru acrit (după preferințe).
Se lasă pe foc și când începe să fiarbă se reduce focul și se mai lasă timp de 10 minute. Se toacă mărunt mărarul se pun într-un bol, iar deasupra se adaugă smântâna/iaurtul și cele două ouă și se bat bine. Se adaugă treptat unul-două polonice de ciorbă fierbinte în castron și se omogenizează bine, apoi conținutul castronului se toarnă înapoi în oală și se amestecă. După gust, se adaugă zeamă de lămâie sau oțet.
Poftă bună!