În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
1 găină
2 cepe
2 morcovi
1 păstârnac
1 țelină
1 rădăcină de pătrunjel
50 ml oțet
600 g smântână
5-6 căței de usturoi
3 gălbenușuri de ou
3 lingurițe amidon / făină de grâu
Sare/Piper
Unisol, ulei de primă presă
Se ia o oală încăpătoare, se umple cu 5 l de apă și se pune găina la fiert la foc încet. In aceeași oală se pun ceapa întreagă (curățată), țelina, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel doar curățate, însă întregi pentru a ieși aroma din ele.
Când carnea s-a fiert bine și se desprinde cu ușurință de pe oase, se strecoară supa de celelalte ingrediente.
Se curăță morcovii, se dau pe răzătoare și se călesc în 50 ml de Unisol, ulei de primă presă. Morcovul călit se adaugă în supa strecurată, cu tot cu uleiul în care a fost călit și se lasă la fiert până dă supa în clocot.
Se ia un bol, se pune smântâna, gălbenușurile și oțetul, apoi se amestecă bine. Se adaugă și cele 3 lingurițe de amidon sau făină de grâu, se amestecă și la final se pune tot amestecul în oala cu supă. Se ia găina fiartă, se desprinde carnea de pe oase și se pune sub formă de fâșii în supă. Lăsăm totul să mai fiarbă ȋncă cca 5-10 minute.
Se iau cățeii de usturoi, se zdrobesc bine cu sare și piper și se adaugă și ei în oală.
Se adaugă pe deasupra o mână de pătrunjel și se poate stinge focul.
Se servește fierbinte cu ardei iute.
Poftă bună!