În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
600 gr carne de porc (cotlet de porc)
1 ceapă mare
100 g morcovi
100 g țelină
100 g păstârnac
100 g mazăre
100 g fasole verde
50 g ardei gras verde
50 g ardei gras roșu
100 g cartofi
100 ml suc de roșii
700-800 ml borș / zeamă de varză
2-3 fire de leuștean
sare/piper
2 linguri ulei de primă presă
Se spală carnea, se taie cuburi mai mari și se pune la fiert (se îndepărtează spuma de câte ori este necesar). Borșul /zeama de varză se pune la fiert separat. Se spală legumele, se curăță și se taie cuburi sau felii. Se pune Unisol, ulei de primă presă într-o tigaie și se călește ceapa în uleiul bine încins, apoi se adaugă restul legumelor (cu excepția cartofilor) și se călesc împreună. În momentul când carnea este fiartă bine, se adaugă peste legumele călite, sare și piper și se lasă la fiert 1-2 minute, apoi se adaugă și cartofii. Se toarnă 2 degete de apă și se lasă la fiert la foc mic, îndepărtând spuma de câte ori este necesar și completând apă dacă se evaporă. Când s-au fiert bine, se adaugă borșul/zeama de varză (fiert în prealabil) și sucul de roșii și se lasă la fiert la foc mediu. Se servește fierbinte, cu pătrunjel verde presărat.
Poftă bună!