În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Ciorbă țărănească de porc

600 gr carne de porc (cotlet de porc)

1 ceapă mare

100 g morcovi

100 g țelină

100 g păstârnac

100 g mazăre

100 g fasole verde

50 g ardei gras verde

50 g ardei gras roșu

100 g cartofi

100 ml suc de roșii

700-800 ml borș / zeamă de varză

2-3 fire de leuștean

sare/piper

2 linguri ulei de primă presă

Mod de preparare

Se spală carnea, se taie cuburi mai mari și se pune la fiert (se îndepărtează spuma de câte ori este necesar). Borșul /zeama de varză se pune la fiert separat. Se spală legumele, se curăță și se taie cuburi sau felii. Se pune Unisol, ulei de primă presă într-o tigaie și se călește ceapa în uleiul bine încins, apoi se adaugă restul legumelor (cu excepția cartofilor) și se călesc împreună. În momentul când carnea este fiartă bine, se adaugă peste legumele călite, sare și piper și se lasă la fiert 1-2 minute, apoi se adaugă și cartofii. Se toarnă 2 degete de apă și se lasă la fiert la foc mic, îndepărtând spuma de câte ori este necesar și completând apă dacă se evaporă. Când s-au fiert bine, se adaugă borșul/zeama de varză (fiert în prealabil) și sucul de roșii și se lasă la fiert la foc mediu. Se servește fierbinte, cu pătrunjel verde presărat.
Poftă bună!