În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
50 ml ulei Unisol de primă presă
Ingrediente pentru 2 porții
500 g ciuperci champignon
1 ceapă medie
1 cățel usturoi
1 morcov
200 ml smântână dulce
1 lingură făină înmuiată în 100 ml apă
sare, piper, verdeață proaspătă
Într-o cratiță încălzim uleiul, adăugăm ceapa, usturoiul tocate mărunt și morcovul dat pe răzătoare.
Adăugăm ciupercile curățate și tăiate cuburi și lăsăm să fiarbă totul. Dacă scade prea mult apa lăsată de ciuperci, mai adăugăm 1/2 pahar de apă.
După ce au fiert ciupercile 10-15 min. cca., punem smântână dulce și făină înmuiată în apă, condimentam cu sare, piper și mai lăsăm 2 min. să se îngroașe sosul.
Se ia cratiță de pe foc și se adaugă verdeață proaspătă înainte de servire.