În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Ciuperci pané

500 g ciuperci champinion, mici

150-200 ml apă minerală rece

150 g făină

100 g pesmet

Sare/Piper

Praf de usturoi

150 g maioneză

5-6 căței de usturoi

Unisol, ulei de primă presă

Mod de preparare

Se curăţă ciupercile de stratul superior și de eventuale reziduri de pamant, se dau cu puțină sare și se lasă 20-30 de minute la temperatura camerei. Se tamponează cu un șervețel pentru a se îndepărta surplusul de apă care iese ȋn urma sărării.
Se amestecă 100 g făină cu apă minerală, până se obține un aluat de consistența smântânii. Se ia o farfurie întinsă și se amestecă restul de făină, cu sarea, piperul și praful de usturoi, după gust. În altă farfurie se răstoarnă pesmetul.
Se ia fiecare ciupercă și se tăvălește prin făină, apoi prin aluatul pane, după care se scutură ușor și se dă prin pesmet.
Se ia o tigaie și se pune Unisol, ulei de primă presă la încins. Se prăjesc ciupercile în baie de ulei, până se rumenesc. Se scot ciupercile și se lasă pe șervețele absorbante, pentru a se îndepărta surplusul de grăsime.
Pentru sos, se zdrobesc cățeii de usturoi, se freacă cu sare și piper și se adaugă în maioneză.
Se trece fiecare ciupercă prin sos înainte de a se servi.
Poftă bună!