În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
500 g ciuperci champinion, mici
150-200 ml apă minerală rece
150 g făină
100 g pesmet
Sare/Piper
Praf de usturoi
150 g maioneză
5-6 căței de usturoi
Unisol, ulei de primă presă
Se curăţă ciupercile de stratul superior și de eventuale reziduri de pamant, se dau cu puțină sare și se lasă 20-30 de minute la temperatura camerei. Se tamponează cu un șervețel pentru a se îndepărta surplusul de apă care iese ȋn urma sărării.
Se amestecă 100 g făină cu apă minerală, până se obține un aluat de consistența smântânii. Se ia o farfurie întinsă și se amestecă restul de făină, cu sarea, piperul și praful de usturoi, după gust. În altă farfurie se răstoarnă pesmetul.
Se ia fiecare ciupercă și se tăvălește prin făină, apoi prin aluatul pane, după care se scutură ușor și se dă prin pesmet.
Se ia o tigaie și se pune Unisol, ulei de primă presă la încins. Se prăjesc ciupercile în baie de ulei, până se rumenesc. Se scot ciupercile și se lasă pe șervețele absorbante, pentru a se îndepărta surplusul de grăsime.
Pentru sos, se zdrobesc cățeii de usturoi, se freacă cu sare și piper și se adaugă în maioneză.
Se trece fiecare ciupercă prin sos înainte de a se servi.
Poftă bună!