În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Clătite brașovene cu pui și spanac

PENTRU 10 CLĂTITE:

5 ouă

300 ml lapte

100g unt

150 g făină integrală

½ linguriță sare

Boia dulce

3 pulpe de pui întregi

1 kg spanac (proaspăt sau congelat)

2 căpățâni mici de usturoi

Parmezan

Pesmet

Unisol ulei cu ierburi aromatice, rozmarin, oregano și busuioc

Mod de preparare

Se curăță o căpățână de usturoi.
Se iau pulpele de pui, se crestează cu un cuțit și se împănează cu căței de usturoi. Se pun pulpele într-un castron încăpător, se toarnă peste ele Unisol cu ierburi aromatice rozmarin, oregano și busuioc și se condimentează cu sare și boia, apoi se ung bine. Se mai adaugă în castron 50 ml de Unisol cu ierburi aromatice rozmarin, oregano și busuioc și puțină apă, apoi se acoperă cu folie și se pune la cuptor la 200 grade. După 45 de minute, se îndepărtează folia și se mai lasă 20-25 de minute până se rumenesc bine pulpele.
Se ia o cratiță și se pun la încălzit laptele și 50 grame de unt.
Se ia un bol încăpător, se pun 3 ouă și se spumează cu mixerul, apoi se adaugă treptat făina (se folosesc 125 de grame și se păstrează 25 de grame) și sare. La final, se adaugă laptele încălzit în fir subțire și se omogenizează.
Se ia o tigaie anti-aderentă și se coc clătitele (un pic mai groase decât în mod normal).
Se ia cealaltă căpățână de usturoi, se decojesc cățeii și se zdrobesc.
Se ia o tigaie încăpătoare, se pune spanacul și se lasă la foc mic cu capacul pus. După 5 minute, când deja a lăsat apă, se amestecă bine cu o spatulă și se adaugă 50 g de unt, usturoiul zdrobit, sare, piper și se amestecă bine.
Se iau pulpele gătite la cuptor și se deprinde carnea de pe oase. Carnea și usturoiul copt se pun într-un tocător și se mixează până se obține o pastă.
Se ia fiecare clătită, se pune un strat de pastă de carne, iar deasupra un strat de spanac, apoi se presară parmezan ,se rulează și se fixează cu 2 scobitori.
Se ia o farfurie întinsă și se amestecă 25 g de făină integrală cu pesmet. Într-o altă farfurie întinsă se bat cele 2 ouă rămase.
Se ia o tavă de copt si se unge bine cu Unisol cu ierburi aromatice, rozmarin, oregano și busuioc.
Se ia fiecare clătită rulată, apoi se trece mai întâi prin oul bătut, apoi se trece prin amestecul de pesmet și făină și se așază în tavă.
Se dau la cuptor pentru 20 minute, la 230 de grade.
Se lasă să se răcească un pic și se pot servi.
Poftă bună!