În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
3 cartofi albi
150 ml lapte
250 g făină
3 ouă
1 pahar mic de iaurt bine închegat
1 legătură de mărar
Sare
Unisol, ulei de primă presă
Se pune o cratiță cu apă și sare la fiert. Se curăță cartofii, se taie și se pun la fiert pentru 10 minute.
Se fierbe laptele.
Se scot cartofii (semi-fierți), se pasează și se amestecă cu laptele clocotit, apoi se lasă la răcorit.
Se bat ouăle și se adaugă peste compoziție, împreună cu făina și iaurtul. Se amestecă până se obține un aluat gros, care să se poată lua cu polonicul.
Se ia o tigaie și se pune Unisol, ulei de primă presă la încins. Se adaugă cu polonicul o cantitate potrivită de compoziție care să ia o formă rotundă în tigaie.
Se rumenește bine pe ambele părți.
Se presară pe deasupra mărar tocat fin.
Poftă bună!