În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Clătite franjurate cu miere și nucă

300 g făină

300 ml lapte

100 ml apă minerală

4 ouă

1 linguriță esență de vanilie

½ lămâie (se rade coaja)

1 borcan de miere

300 g nuci măcinate

Unisol, ulei de primă presă

Mod de preparare

Se ia un castron încăpător și se bat ouăle bine.
Se toarnă făina în ploaie treptat, în timp ce se bat ouăle.
Se adaugă laptele, esența de vanilie și coaja de vanilie, apoi se subțiază cu apă minerală până se ajunge la o compoziție omogenă. Dacă este prea subțire, se mai adaugă făină și se mai bate.
Se lasă timp de 30 de minute în frigider.
Se ia o tigaie întinsă și se pun câteva picături de Unisol, ulei de primă presă, care se distribuie cu o spatulă de silicon pe toată suprafața tigăii și se lasă la încins.
Se ia un polonic și se toarnă compoziția în tigaia încinsă. Se ține tigaia bine de mâner și se rotește ușor până ce compoziția se distribuie uniform pe întreaga suprafața a tigăii.
Se lasă până se rumenește, apoi se întoarce clătita și pe cealaltă față.
Repetăm operațiunea și cu celelalte clătite.
Clătitele obținute se rulează și se așează pe un tocător de lemn. Cu ajutorul unui cuțit se taie fâșii (ca niște fâșii de tagliatelle).
Se pune cantitatea pentru o porție într-un bol, apoi se adaugă peste ele miere și se presară nucă măcinată.
Poftă bună!