În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
1 kg făină
500 ml apă sau lapte
7 gr drojdie uscată sau 25 gr drojdie proaspătă
1 coajă de la o lamaie
Esență de vanilie
100 ml Unisol, ulei de primă presă
1 linguriță de sare
100 gr zahăr
2-3 ouă
1 borcan gem
100 gr miere de albine
Se pregătește aluatul: se pune făina într-un bol, se face loc cu mâna în mijloc, se adaugă drojdia uscată și se amestecă bine. Se adaugă zahărul și ouăle bătute în prealabil, o lingură mare de coajă de lămâie și vanilie. Se toarnă progresiv lapte în timp ce se amestecă cu o mână. Se adaugă Unisol, ulei de primă presă, apoi se frământă bine si se lasă la dospit, la cald. În funcție de temperatura din casă, pot sta la dospit între 1-2 ore. După ce a crescut, se rupe aluatul în patru părți egale și se fac 4 dreptunghiuri folosind o rolă pentru aluat. Se ia un cuțit și se taie dreptunghiurile pe diagonală, formând câte doua triunghiuri din fiecare dreptunghi. La baza groasă a triunghiului se pun două linguri de gem. Se rulează aluatul și se obține forma de corn, apoi se așează în tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la dospit 20 de minute, apoi se bagă în cuptorul preîncălzit și se coc (30-40 minute) la foc potrivit (180 de grade). Se ung fierbinți cu sirop făcut din miere de albine și apă. Se lasă la răcit și apoi se pot servi.
Poftă bună!