În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
4 cotlete de porc
2 pahare de vin roșu sec
3 frunze de salvie
3-4 căței de usturoi
100 ml apă
Sare, piper – după gust
Unisol cu ierburi aromatice, rozmarin, oregano și busuioc
Se ia o tigaie destul de larga, se pun 4-5 linguri de Unisol, cu ierburi aromatice, rozmarin, oregano și busuioc și se prăjesc cotletele pentru 4 minute, pe fiecare parte. După ce s-au rumenit, se adaugă sarea și piperul.
Se taie cățeii de usturoi în feliuțe subțiri și se pun peste cotlete, împreună cu frunzele de salvie rupte în bucățele mai mici.
Se adaugă vinul roșu și se lasă totul la foc mic, initial fără capac. După ce s-a evaporat vinul aproape în totalitate, se adaugă 100 ml de apă caldă și se acoperă tigaia. Se lasă la foc mic până când sosul scade.
Când carnea este fragedă, iar sosul a scăzut și a căpătat o consistență cremoasă se stinge focul. Se servește alături de piure de cartofi.
Poftă buna!