În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
500 g de faina alba, cernuta
5 g de drojdie uscata, pusa la inmuiat intr-o lingura de lapte
200 ml de lapte
50 ml de ulei Unisol
150 g de zahar
20 g de stafide
coaja unei lamai
3 oua mari
1 ou batut
Incalzeste putin laptele si framanta aluatul din faina, drojdie, lapte, zahar, coaja rasa a lamaii si un pic de sare.
In loc de unt, opteaza pentru Unisol: vei reduce cantitatea de grasime din reteta pe de o parte si te vei bucura de gustul uleiului de prima presa pe de alta parte.
Atunci cand incepe sa se rupa in fasii, lasa-l o ora la dospit intr-un loc cald. Intinde apoi o foaie groasa de un centimetru si presara stafidele.
Ruleaza cozonacul, puse-l in tava, unge-l cu ou batut si lasa-l sa mai creasca o jumatate de ceas.
Coace-l o ora la 160 de grade Celsius in cuptorul preincalzit.