În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
1 crap de 1,5 kg
1 lămâie
2 cepe roșii
2 morcovi
2 felii de țelină
8 roșii cherry
4 cartofi
2 ardei grași
150 ml vin alb
20 de măsline negre (fără sâmburi)
4 căței de usturoi
1 praz
Sare, oregano
Unisol, ulei de primă presă
Se curăță crapul bine, se eviscerează, se spală bine și se sărează pe ambele părți și în interior. Se introduc cățeii de usturoi în interior. Se crestează crapul și se introduc felii subțiri de lămâie în crestături.
Se ia o tavă și se tapetează cu hârtie de copt. Se așează peștele în mijloc, iar legumele se aranjează în jurul lui.
Se toarnă Unisol, ulei de primă presă, peste legume și pește, se adaugă și vinul, apoi se presară oregano și se acoperă cu folie de aluminiu.
Se introduce tava la cuptorul preîncălzit pentru circa 45 de minute la 200 de grade. Se scoate folia de aluminiu, se adaugă măslinele și se mai lasă la cuptor 30 de minute, până când crapul se rumenește și legumele prind o culoare aurie.
Poftă bună!