În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Fasole cu Ceapă și Cimbru

2 kg fasole

ceapa (arpagic)

cimbru

sare

piper boabe

foi de dafin

1 rosie

ulei Unisol

Mod de preparare

Dintr-un kilogram de fasole uscata poti obtine putin peste doua kilograme de fasole fiarta. Lasa fasolea, aleasa si spalata, intr-un vas cu apa rece, peste noapte. Pune-o apoi la fiert impreuna cu cateva boabe de piper, putina sare, o foaie de dafin si trei-patru ramurele de cimbru. Pune o rosie si vei gasi mai putina coaja de fasole crapata. Daca fierbi fasolea 30 de minute in oala sub presiune, va fierbe uniform si repede.

Curata un kilogram de ceapa mica-mica (arpagicul e si mai bun) si opareste-le in apa cu sare. Apa trebuie sa fie clocotita, iar cepele trebuie sa stea in ea maxim un minut. Pune Unisol intr-o cratita (patru linguri) si caleste-o. Unisol ii va da un gust proaspat, plin de energia naturii. Adauga apoi sare si piper. Tine ceapa pe foc mic un sfert de ceas, pana incepe sa-si schimbe culoarea si sa se inmoaie.

Pune fasolea peste ceapa si arunca doua-trei ramurele de cimbru peste ea. Ii va da o aroma naturala si apetisanta. Tine pe foc mic inca zece minute, stinge focul, iar apoi pune amestecul in borcane sterilizate (se oparesc si se lasa la uscat, cu gura in jos pe un tifon sau in cuptor, la temperatura mica). Toarna Unisol peste fasolea cu ceapa si misca borcanul, sa iasa aerul din el. Pune capacul si tine borcanele intr-un prosop sau intr-o patura. Ai grija sa fie acoperite bine, iar apoi pastreaza-le la loc ferit de umezeala si lumina.

Poftă bună!