În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Frigănele cu bacon și cașcaval

4 felii de pâine

2 ouă mari

6-8 felii bacon (50g)

8-12 felii de cașcaval

250 ml lapte (3,5% grăsime)

1 roșie

Sare

Unisol, ulei de primă presă

Mod de preparare

Se ia o tigaie, se așează în ea feliile de bacon și se lasă la foc mediu, la rumenit. Când s-au
rumenit bine pe o parte, se întorc până când carnea este crocantă. Se scot pe o farfurie.
Se ia un castron destul de lat, cât să încapă înăuntru o felie de pâine și se bat ouăle.
Se ia un alt castron, pe același principiu, dar nu foarte lat pentru că avem nevoie de un
nivel mai înalt de compoziție și se răstoarnă laptele în el.
Se taie roșia cubulețe și se pune într-un bol. Peste ea, se pune ½ linguriță de Unisol, ulei
de primă presă și puțină sare (cât se cuprinde între 3 degete), apoi se amestecă.
Se iau 2 felii de pâine, se pun una lângă alta, iar peste ele se pun 2 felii de cașcaval. Peste
feliile de cașcaval se pun 2-3 fâșii de bacon, apoi iarăși câte o felie de cașcaval peste
bacon, apoi peste se pun feliile de pâine rămase. Trebuie să obținem astfel doua
sandwichuri compuse din pâine-cașcaval-bacon-cașcaval-pâine.
Se ia o tigaie și se pun 45 ml de Unisol, ulei de primă presă la încins.
Se ia primul sandwich și se pune în castronul cu lapte, lasând ca pâinea să se îmbibe
bine (30-40 de secunde). Se întoarce pentru a se îmbiba cu lapte și felia de pâîne de
deasupra. Se scoate sandwichul din castronul cu lapte și se introduce în castronul cu
ouă bătute. Se lasă 30-40 de secunde, timp în care cu o linguriță se apasă ușor și se
toarnă din lichidul din castron pe deasupra, după care se întoarce pentru a se îmbiba cu
ou și felia de deasupra.
Se repetă operațiunea (îmbibare în lapte și ou) și cu celălalt sandwich.
Dacă uleiul s-a încins bine în tigaie, se ia o spatulă și se așează cele două sandwichuri. Se
apasă ușor cu spatula pe felia de deasupra. Când felia de jos s-a rumenit bine, se
întoarce. Se scoate pe un șervețel de hârtie de bucătărie, pentru a absorbi din ulei.
Se servesc calde.
Poftă bună!