În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
250 g ficăței de pui
Usturoi granulat
2-3 fire de ceapă verde
3 felii de ardei gras de culori diferite
Piper negru proaspăt măcinat
Sare grunjoasă
4 țepușe din lemn
Unisol ulei cu ierburi aromatice, ardei iute, busuioc și roșii
Se pun ficățeii într-o strecurătoare și se lasă la scurs.
Se ia un bol, se mută ficățeii în bol și se asezonează cu piper proaspăt măcinat și usturoi granulat. Se toarnă peste ficăței 30-40 ml de Unisol cu ierburi aromatice, ardei iute, busuioc și roșii. Se amestecă totul cu mâinile, apoi se lasă la marinat pentru 30 de minute.
Se spală bine ceapa verde și ardeii grași, apoi se taie în bucăți potrivite de 2-3 cm.
Se ia o țepușă și prima oară se înfige o bucată de ardei gras, care va rămâne la final ultimul ingredient în partea de jos a țepușei. Peste ardei se înfige o bucată de ficat, apoi o bucată de ceapă, iarăși o bucată de ficat, apoi o bucată de ardei gras până se încarcă țepușa (se vor folosi cam 4-5 bucăți de ficat pe fiecare țepușă).
Se pun țepușele asamblate una lângă alta, și, cu ajutorul unei pensule, se ung cu Unisol cu ierburi aromatice, ardei iute, busuioc și roșii. Se întorc țepușele apoi se ung cu ulei și pe partea cealaltă.
Se încinge bine grătarul, apoi se pun țepușele pe el (jarul trebuie să fie potolit, nu foarte puternic) și se lasă până se rumenesc bine (ficățeii trebuie să fie pătrunși, dar să nu fie uscați). Se întorc, pentru a fi bine făcuți pe toate părțile.
Se iau frigăruile de pe grătar și se asezonează cu sare grunjoasă și piper negru proaspăt măcinat.
Se pot servi cu cartofi copți sau la cuptor.
Poftă bună!