În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Friptură de porc la ceaun

1 kg ceafă de porc

2 cepe mari

7-10 căței de usturoi

3 frunze de dafin

100 ml de vin alb, sec

½ pahar de apă

Sare/Piper

Unisol, ulei de primă presă

Mod de preparare

Se taie carnea de porc în cubulețe de circa 3 cm.
Se pun 3 linguri de Unisol, ulei de primă presă într-un ceaun și se lasă pe foc la încins. Se adaugă cubulețele de carne și se rumenesc timp de 3-4 minute. Se toarnă vinul deasupra și se lasă la fiert până se evaporă alcoolul.
Se curăță cepele, se taie în jumătăți și apoi în felii subțiri și se adaugă peste carne împreună cu apa. Se amestecă, se pune capacul și se lasă la fiert. Se condimentează cu sare și piper, se mai amestecă și se mai lasă sub capac 5-7 minute.
Se taie mărunt usturoiul și se adaugă împreună cu frunzele de dafin. Se reduce focul și se lasă totul sub capac pentru încă 30-40 de minute, amestecând din când în când.
Se servește cu mămăliguță.
Poftă bună!