În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Friptură din pulpă de curcan cu legume soté

1 kg pulpă de curcan

250 ml apă

2 foi de dafin

1 linguriță rozmarin

1 linguriță piper boabe

1 linguriță cimbru

2-3 căței de usturoi

1 pahar de vin alb

Unisol, ulei de primă presă cu ierburi aromatice (roșii, usturoi și busuioc)

PENTRU GARNITURĂ:

500 g legume – morcovi, broccoli, conopidă

Sare, piper

Unisol, ulei de primă presă cu ierburi aromatice (roșii, usturoi și busuioc)

Mod de preparare

Se taie carnea în bucăți egale (pentru a se coace uniform) și se așează într-un castron. Se presară sare, rozmarin și cimbru, apoi se amestecă bine carnea și condimentele folosind mâinile. Se așează carnea condimentată într-o tavă de copt și se toarnă peste ea Unisol, ulei de primă presă cu ierburi aromatice (roșii, usturoi și busuioc). Se adaugă și cățeii de usturoi întregi, foile de dafin, piperul și cana de apă (250 ml), astfel încât să acopere carnea pe jumătate. Se acoperă tava cu o folie de aluminiu, apoi se bagă la cuptor pentru 50 de minute la 200 de grade. După 50 de minute, se înlătură folia de aluminiu și se întoarce carnea, se adaugă vinul și se mai lasă la cuptor pentru încă 50 de minute, verificându-se din timp în timp. Se taie morcovii rondele, iar conopida și broccoli se rup în buchete mai mici. Se toarnă Unisol, ulei de primă presă cu ierburi aromatice (roșii, usturoi și busuioc)intr-o tigaie și se încinge bine. Se adaugă rondelele de morcovi și se sotează timp de 3 minute până se înmoaie bine și încep să se rumească, în timp ce se amestecă constant cu o spatulă. Se adaugă și conopida și broccoli și se mărește un pic flacăra. Se lasă totul la foc timp de 3-4 minute. Se adaugă peste sare și piper după gust. Se servește pe o farfurie carnea de curcan împreună cu legumele soté.
Poftă bună!