În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Fursecuri cu glazură de ciocolată și cocos

2 ouă

125 g zahăr

200 g făină

1 fiolă esență de vanilie

25 g nuci măcinate

50 g ciocolată

Fulgi de cocos

Unisol, ulei de primă presă

Mod de preparare

Se ia un bol și se bat ouăle împreună cu zahărul, până se topește zahărul. Se adaugă treptat 125 ml de Unisol, ulei de primă presă și se amestecă constant.
Se amestecă făina cu nucile măcinate și se adaugă acest amestec în ploaie peste compoziția de ouă. Se mixează cu mixerul la viteză mică, apoi se folosește o lingură și se mai amestecă până la omogenizare. Se adaugă și esența de vanilie și se amestecă în continuare.
Se preîncălzește cuptorul la foc mediu. Se ia o tavă și se tapetează cu hârtie de copt.
Se pune compoziția de aluat într-o pungă tăiată la unul din colțuri, apoi se formează fursecurile. Se introduce tava la cuptor la 180 grade pentru 10-12 minute (nu mai mult). Se verifică după 10 minute, iar dacă sunt aurite un pic pe margini, sunt gata.
Se scot fursecurile și se lasă la răcit.
Se ia o cratiță și se topește ciocolata. Se decorează fursecurile cu ciocolata topită și se presară pe deasupra fulgii de cocos. Se așteaptă până se întărește ciocolata și se pot servi.
Poftă buna!