În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
3 căni de ulei Unisol de primă presă (cești de cafea, approx 120ml)
3 ouă
3 căni de zahăr
3 ½ căni de făină
Esență de vanilie
Stafide / Nuci
Foarte important: același tip de ceașcă se folosește pentru a măsura toate ingredientele
Se setează cuptorul la 180 grade, de preferat se folosește și funcția de ventilație.
Se amestestecă ouăle cu zahărul și se bat până se topește zahărul, iar compoziția devine spumoasă.
Se adaugă treptat uleiul Unisol, ulterior esența de vanilie și făina și se amestecă pentru câteva minute, pentru a se încorpora făina.
Se toarnă compoziția în tavă cu ajutorul unei lingurițe; se recomandă să se păstreze o distanță de 3-5 cm între grămăjoarele de compoziție, întrucât acestea își vor mări dimensiunile în timpul coacerii.
Opțional, putem adăuga 1 stafidă/nucă în mijlocul fiecărui fursec, înainte de a le introduce în cuptor la 180 grade, 10-15 min până devin aurii pe margini.