În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
15-18 caise mici
300 g cartofi
100 g făină
1 ou
150 g zahăr
5 plicuri zahăr vanilat
100 g pesmet
Sare
Unisol, ulei de primă presă
Se ia o oală și se pun cartofii la fiert în coajă. După ce s-au fiert, se curăță de coajă, apoi se pasează cu telul de făcut piure. Se adaugă 2 linguri de Unisol, ulei de primă presă și sare și se amestecă bine. Se lasă la răcit.
Se ia un bol și se amestecă zahărul cu zahărul vanilat.
Se spală caisele, se taie în două jumătăți egale și se scot sâmburii. Jumătățile de caise se umplu cu amestecul de zahăr, apoi se pun o farfurie.
Se ia o tigaie, se pun 30 de ml de Unisol, ulei de primă presă și se lasă la încins. Se adaugă pesmetul și se lasă la rumenit, până capătă o culoare aurie. Când se răcește, se răstoarnă peste zahărul care a rămas de la umplerea caiselor.
Se ia oala cu amestecul de cartofi, se pun ouăle și făina și se amestecă bine, formându-se o pastă lipicioasă.
Se ia o farfurie, se presară făină și se lasă la îndemână pentru momentul formării găluștelor. Se ia un tocător de lemn și se presară făină pentru a pune pe el găluștele.
Se trec degetele prin farfuria cu făină, se ia o cantitate potrivită de coca și se aplastizează în mână. Se ia jumătate de caisă, se pune în mijlocul foii de cocă, apoi se lipește de jur împrejur și se rotește, formându-se un bulgăre sau o gălușcă. Se pune gălușca pe tocătorul de lemn. Se repetă operațiunea până se obțin toate găluștile.
Se ia o oală potrivită și se pune apă cu sare la fiert. Când apa clocotește, se pun găluștile, însă numai câte încap pe fundul oalei. În momentul în care fierb, ele se vor ridica la suprafața apei.
Se iau cu paleta, se tăvălesc prin pesmetul cu zahăr, apoi se pun pe un platou. După gust, se mai poate presăra zahăr peste ele.
Se pot servi călduțe sau reci.
Poftă bună!