În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
300 gr cartofi
80 ml Unisol, ulei de primă presă
1 ou
100 g făină
12 prune mici
50 g pesmet
zahăr pudră
scorțișoară pudră
Se fierb cartofii în apă cu sare timp de 30 de minute. Între timp se desfac prunele și se scot sâmburii, apoi se lasă la scurs. Se curăță cartofii fierți de coajă, se zdrobesc și se amestecă cu 30 de ml Unisol, ulei de primă presă. Când s-a răcit compoziția, se adaugă făina și oul, apoi se amestecă până se obține un aluat omogen și se separă în 12 bucăți. Se pune pe foc un vas cu 2 litri de apă în care se adaugă și sare. Se acoperă prunele cu aluat, se dau prin făină, apoi se pun pe rând în apa clocotită. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute, apoi se oprește focul și se mai lasă acoperite, în apa fierbinte, timp de 15 minute. Într-o tigaie încinsă se rumenește pesmetul în 50 ml Unisol, ulei de primă presă. Se scot galuștele cu prune din apă și se lasă la scurs. Se rostogolesc prin pesmet, apoi se pudrează cu zahăr și scorțișoară.
Poftă bună!