În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Ghiveci de legume cu ouă românești

1 ceapă albă medie

1 ardei galben mic

1 cățel de usturoi

1 roșie mare

1 dovlecel mic

2 ouă

1 linguriță pasta ardei dulce

1 lingură boia dulce

Sare/Piper

1 lingură oțet

Unisol cu ierburi aromatice, rozmarin, oregano și busuioc

Mod de preparare

Se taie ceapa rondele/peștișori, ardeiul cubulețe și se toacă mărunt cățelul de usturoi.
Se ia o tigaie anti-aderentă, se pun 2 linguri de Unisol cu ierburi aromatice, rozmarin, oregano și busuioc și se lasă la încins. Se pune ceapa la călit, iar când devine sticloasă se adaugă și usturoiul tocat. Dupa 2-3 secunde (usturoiul nu trebuie decât să-și lase aroma), se pun cubulețele de ardei și se lasă 2-3 minute la foc mic.
Se taie și dovlecelul cubulețe și se adaugă în tigaie. Se presară sare, apoi se amestecă totul ușor și se lasă la foc mic încă 3-4 minute.
Se taie roșia cubulețe și se pune în tigaie, iar peste se adaugă pasta de ardei dulce și se pune capac tigăi, lăsându-se la foc mic pentru încă 5-6 minute.
La final, se asezonează cu sare și piper după gust.
Se ia o crăticioară și se pune apă la fiert. Când începe să fiarbă apa, se pune lingura de oțet și se presară sare, apoi se reduce focul la minim. Se sparge oul într-un castron. Se ia o spatulă și se face un vârtej în apa fierbinte. Se răstoarnă oul în vârtejul format în cratiță și se lasă să fiarbă fix 3 minute. Se ia o spumieră și se scoate oul din apă și se așează deasupra ghiveciului de legume. Se pudrează cu boia de ardei dulce. Se repetă operațiunea și cu celălalt ou.
Se servește cu pâine prăjită.
Poftă bună!