În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Gogoșele cu cartofi și brânză

500 g cartofi

100 ml lapte călduț

1 cub drojdie

2 ouă

150 g brânză telemea

250 g făină

1 linguriță zahăr

Sare

Unisol, ulei de primă presă

Mod de preparare

Se fierb cartofii în coajă și se lasă la răcit.
Se adaugă cubul de drojdie în laptele călduț, se adaugă zahărul și se lasă la crescut pentru 20 de minute.
Se curăță cartofii de coajă și se dau prin răzătoare. Se amestecă cu maiaua, făina, sarea și ouăle. Se frământă bine, până aluatul nu se mai lipește pe mâini. Se lasă la odihnit pentru 1 oră.
Se ia o furculiță și se zdrobește brânza.
Se ia un sucitor și se întinde aluatul pe masă până se obține o foaie destul de groasă. Se ia un pahar și se decupează cerculețe din ajutor, folosind gura paharului.
Se ia un cerculeț de aluat și se pune brânză pe el. Se ia un alt cerculeț de aluat și se pune peste cel cu brânză, formându-se o bilă. Se apasă ușor pe margini pentru a modela bila. Se repetă operațiunea și cu celelalte cerculețe de aluat.
Se ia o tigaie, se pune Unisol, ulei de primă presă și se lasă la încins. Se iau bilele și se introduc în uleiul încins, până se rumenesc bine.
Poftă bună!