În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
2 mere
250 g făină
100 ml apă
2 ouă
1 lingură coajă de lămâie rasă
50 g zahăr
4 g praf de copt
1 vârf de cuțit de sare
Zahăr pudră vanilat
Unisol, ulei de primă presă
Se sparg ouăle într-un castron, apoi se adaugă apa, 25 ml de Unisol, ulei de primă presă, coaja de lămâie rasă, zahărul și sarea și se amestecă până la omogenizare.
Se cern făina și praful de copt direct peste mixul lichid și se amestecă.
Se curăță de coajă merele și se dau pe răzătoarea cu găuri medii. Mărul ras se adaugă în castron și se amestecă până se înglobează perfect în aluat.
Se ia o cratiță adâncă și se pune Unisol, ulei de primă presă (aproximativ 700 ml). Când uleiul este încins, se ia aluat cu lingura și se pune în cratiță. Se prăjesc gogoșile 2-3 minute, până când devin aurii pe ambele părți.
Se scot gogoșile și se pun pe o hârtie absorbantă de bucătărie. După ce se răcesc puțin, se pudrează cu zahăr vanilat și se pot servi.
Poftă bună!