În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
500 g piept de pui
1 conservă de roșii
3 căței de usturoi
5 ardei copți
400 g smântână
100 g parmezan
Pătrunjel uscat
Paste (fusilli, farfalle, penne)
100 cașcaval ras
Sare/Piper
Unisol ulei cu ierburi aromatice, roșii, usturoi și busuioc
Se taie pieptul de pui fâșii sau bucăți mai mari, se pun într-un bol, se condimentează cu sare, piper și se stropesc bine cu Unisol ulei de primă presă cu roșii, usturoi și busioc. Se lasă la marinat minim două ore.
Se scoate carnea de la rece cu 1 oră înainte de gătire. Se încinge o tigaie și se rumenesc bucățile de pui marinate; se lasa putin la racorit si apoi se maruntesc.
În tigaia în care s-a rumenit puiul, se toarnă conserva de roșii impreuna cu o cană de apă și se adaugă usturoiul zdrobit. Se pune la foc mediu și se fierb timp de 15 minute.
Se decojesc ardeii copți, se taie în bucăți si se adaugă în tigaie impreuna cu bucatelele de pui peste sosul de rosii. Se mai lasă pe foc 2-3 minute.
Se pune apă la fiert într-o oală mare impreuna cu două linguri de sare. Când apa dă în clocot, se adaugă pastele. După ce s-au fiert, se scot într-o strecurătoare, se păstrează o cană din apa în care s-au fiert, apoi se transferă înapoi pastele în oala din care s-a golit apa.
Se toarnă sosul pregătit în tigaie peste pastele din oală și se amestecă. Se adaugă jumătate din apa din cană, smântâna și cașcavalul ras.
Se gratinează 20 de minute la cuptorul încins la 180 de grade.
Se presară parmezan și pătrunjel, se lasă la răcit și se servește.
Poftă bună!