În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
1 conopidă mare
1 fir de praz
1 ceapă albă
3 ardei grași de culori diferite
1 conservă roșii cuburi în bulion
100 ml bulion roșii
Câteva fire de pătrunjel
1 cățel de usturoi
Sare/Piper
Unisol cu ierburi aromatice, rozmarin, oregano și busuioc
Se curăță conopida, se rupe în buchețele mici și se spală. Se ia o oală și se pune apă cu sare la fiert. Când apa dă în clocot, se adaugă conopida și se lasă la fiert câteva minute, apoi se scoate și se lasă la scurs într-o sită. Se păstrează 100 ml din apa în care a fiert.
Se curăță ceapa și se taie mărunt. Se taie prazul rondele. Se curăță ardeii grași și se taie fâșii. Se ia o tigaie, se pune Unisol cu ierburi aromatice, oregano, rozmarin și busuioc și se lasă la încins, apoi se călesc legumele pentru câteva minute.
Se adaugă conopida în tigaia cu legumele călite și apa păstrată. Se condimentează cu sare și piper și se lasă pe foc până se înmoaie legumele (nu prea tare). Se toacă cățelul de usturoi și se pune în tigaie, apoi se adaugă și cubulețele de roșii în bulion și bulionul.
Se mai condimentează cu sare și piper dacă este nevoie.
Se presară pătrunjelul tocat.
Se poate servi cu piure de cartofi.
Poftă bună!