În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
600 g dovleac plăcintar
1 ceapă mare
4 roșii
2 ardei grași
1 linguriță cimbru
1 linguriță busuioc uscat
1 linguriță rozmarin
Piper/Sare
Boia dulce
Pătrunjel
Unisol, ulei de primă presă
Se spală dovleacul bine, se curăță de coajă și semințe, se taie în cubulețe.
Se taie ceapa în cubulețe mărunte. Se curăță ardeii de semințe și se taie mărunt. Se decojesc roșiile și se taie cubulețele.
Se ia o cratiță mare și se pun 3-4 linguri de Unisol, ulei de primă presă și se lasă la încins. Se pune ceapa la călit. După câteva minute, se adaugă și dovleacul, ardeii și ierburile aromatice (cimbru, busuioc și rozmarin). Se încorporează și roșiile. Se adaugă sare, piper și boia după gust.
Se adaugă 400 ml de apă și se lasă la fiert 35-40 de minute sau până se înmoaie dovleacul.
Se tocă mărunt pătrunjelul și se presară pe deasupra.
Poftă bună!