În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
3 linguri ulei Unisol de primă presă
800 g pulpe de pui
1 conservă roșii decojite
3 ardei grași (de preferat să fie de culori diferite: roșu, verde, galben
1 cățel mare de usturoi
50 ml vin alb sec
Sare, piper
Pătrunjel proaspăt
Se taie pulpele de pui în bucăți potrivite (sau se pot cumpără ciocănele pentru a nu mai fi nevoie să se porționeze) și se condimentează cu sare și piper, după gust.
Se adaugă uleiul Unisol într-o tigaie și se adaugă cățelul de usturoi întreg, zdrobit. Se sotează pentru aproximativ 1 minut, apoi se scoate din tigaie și se adaugă bucățile de pui.
Se rumenesc aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte, apoi se adaugă vinul alb. După ce vinul s-a evaporat, se adaugă roșiile decojite.
Se acoperă tigaia cu capac și se gătește pentru aproximativ 40 de minute, sau până când puiul este aproape pătruns.
Se curăță ardeii și se taie în bucăți julien (fâșii lungi). Se adaugă bucățile de ardei, se amestecă și și se mai menține tigaia pe foc, cu capac, încă 15-20 min.
Mâncarea cu pui și ardei se poate servi cu pătrunjel proaspăt tocat și cu mămăliguță fierbinte.