În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
230 g iaurt cremos
380 g făină
10 g praf de copt
50 g zahăr
20 g ulei
1 ou
3 g sare
500 g ulei Unisol
40 g zahăr
Se pun la un loc, într-un bol, iaurtul, zahărul și oul și se amestecă bine. Se adaugă sarea. Se cerne făina împreună cu praful de copt în compoziție și se amestecă în continuare. Se adaugă cele 20 g de Unisol, ulei de primă presă, se frământă câteva minute, apoi se lasă aluatul la odihnit timp de 15 minute. Se presară făină pe masa de lucru, se întinde o foaie de aluat nici prea groasă, nici prea subțire și se taie aluatul orizontal, apoi vertical obținându-se forme dreptunghiulare sau de pătrat. Se face o taietură in mijlocul fiecărei forme, apoi o un capat al formei este scos prin taietură pe partea cealaltă, obținându-se o fundiță. Se prăjesc în ulei bine încins (aproximativ 500g ulei), apoi se presară cu cu zahăr pudră și se servesc.
Poftă bună!