În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
1 kg făină
100 g zahăr
30 g drojdie
1 plic zahăr vanilat
400 ml apă
100 g miere
400 g nucă măcinată
Unisol, ulei de primă presă
Se ia un castron încăpător și se pun împreună făina, zahărul, drojdia și zahărul vanilat. Se adaugă apa călduță și 2 linguri de Unisol, ulei de primă presă și se frământă până se obține un aluat omogen.
Se lasă aluatul la crescut într-un loc călduros, până devine pufos (aprozimativ 1ora jumătate).
Când aluatul a crescut, se rupe câte o bucată, se rulează și se formează baghete de 1 cm și jumătate grosime, apoi se formează mucenicii.
Se ia o tavă, se unge cu Unisol, ulei de primă presă, se așează mucenicii în ea și se bagă la cuptor. Se lasă la cuptor până când se rumenesc mucenicii.
Între timp, se toacă miejii de nucă și se mărunțesc cu sucitorul.
După ce mucenicii s-au rumenit, se scot de la cuptor, se ung cu miere și se presară cu bucăți de nucă.
Poftă bună!