În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
500 g cartofi
400 g carne roșie tocată
100 ml suc de roșii
1 ceapă medie
2-3 morcovi potriviți
1 cățel de usturoi
1 foaie de dafin
Sare/piper după gust
Cimbru/pătrunjel
100 g cașcaval ras
1-2 linguri pesmet
Unisol, ulei de primă presă
Se spală cartofii și se pun la fiert întregi, în coajă, în apă clocotită. Se adaugă și o linguriță de sare și se fierb timp de 30-35 de minute.
Se pune Unisol, ulei de primă presă, la încins într-o tigaie. Se taie morcovul și ceapa cubulețe și se călesc. Se adaugă și usturoiul zdrobit și se lasă la foc pentru 3 minute la foc potrivit, amestecând continuu.
Se adaugă și carnea tocată, o jumătate de linguriță de sare, un vârf de cuțit de piper măcinat, frunza de dafin și cimbru. Se amestecă și se prăjesc la foc mic până scade apa pe care o lasă carnea. Se adaugă sosul de roșii și se mai lasă circa 2 minute amestecând continuu.
Se ia o tavă, se unge cu Unisol, ulei de primă presă și se tapetează cu pesmet.
Cartofii fierti se decojesc și se taie în felii de jumătate de cm. Se pune un strat de cartofi în tava pregătită pentru copt, iar peste se pune jumătate din umplutura pregătită în tigaie. Peste umplutură se adaugă un alt strat de cartofi. Se pune și cealaltă jumătate de umplutură, apoi se adaugă al treilea strat de cartofi.
Se pune tava la cuptor la foc mijlociu până se rumenește (circa 20 de min).
Se presară pe deasupra cașcavalul ras și se mai lasă 4-5 min pentru gratinare.
Se servește cu smântână pe deasupra.
Poftă bună!