În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
350 ml apă minerală
400 g făină
250 g zahăr
100 g cacao
370 g gem de casă (5 linguri)
50 g nucă
1 sticluță esență de rom sau vanilie
1 pliculeț praf de copt
Unisol, ulei de primă presă
Se pornește cuptorul și se setează la 160-170 grade Celsius.
Se ia un castron încăpător și se pun apa minerală, 150 ml Unisol, ulei de primă presă, esența de rom, gemul și zahărul. Se amestecă foarte bine, până se dizolvă zahărul.
Se adaugă făina, praful de copt și cacao. Se amestecă în continuare, folosind un tel. Dacă aluatul este prea gros, se mai adaugă 1-2 linguri de gem.
Se ia o tavă de 30×30 cm și se tapetează cu hârtie de copt. Se răstoarnă aluatul în tavă și se nivelează. Deasupra se pune nuca măcinată.
Se pune tava la cuptor și se lasă aproximativ 50 de minute. Primele 30 de minute, nu se deschide ușa cuptorului, după care se verifică dacă prăjitura este suficient de coaptă prin apăsarea ușoară a suprafeței de deasupra.
Coacerea poate dura între 45 de minute și 1 oră, în funcție de cuptor. Pentru a fi siguri că prăjitura este gata, se poate face testul scobitorii.
Se lasă la răcit, după care se feliază.
Poftă bună!