În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
1kg pulpe de pui cu piele și os (sau mix cu pulpe dezosate)
1 ceapă medie
1 căpățână usturoi
100 ml vin alb sec
400 gr roșii în conservă sau 600 gr roșii proaspete
pătrunjel proaspăt tocat
sare și piper, cimbru
Unisol, ulei de primă presă
Se toacă 5 căței de usturoi (restul se lasă întregi) și ceapa. Se ia o tigaie încăpătoare, se toarnă Unisol, ulei de primă presă și se lasă la încins, apoi se adaugă pulpele de pui. Se presară și piper măcinat peste ele. Se întorc, se asezonează din nou și se mai lasă 8-10 minute până se rumenesc. Peste pulpele prăjite se adaugă ceapa și usturoiul tocate. Se presară sare. Se reduce flacăra și se lasă ceapa și usturoiul la călit. Se stinge totul cu 100 ml vin alb, apoi se mai lasă pe foc 2-3 minute pentru a se evapora alcoolul. Se adaugă roșiile din conservă (cuburi) și 250 ml apă (dacă sunt roșii proaspete, se opăresc și se decojesc în prealabil) și se lasă la fiert 20-30 de minute la foc mic, cu capac. Dacă sosul pare acru (de la roșii și vin, se adaugă un vârf de cuțit de zahăr). Se feliază cățeii de usturoi rămași și se adaugă peste sos, împreună cu cimbrul uscat, apoi se mai lasă câteva minute. Ulterior, se toacă pătrunjel verde și se presară peste preparat.
Poftă bună!